Q:1. When Amazon started extending its services as cloud?
1.1969
2.1999
3.2003
4.2006
Answer- 4. 2006


Q:2. The term __ refers to a Network or Internet.
1.Cloud Computing
2.Cloud
3.Computing
4.Grid
Answer- 2. Cloud


Q:3. What is the name of Microsoft cloud services?
1.AWS
2.AZURE
3.SharePoint
4.Dallas
Answer- 2. AZURE

Q:4. With exponential growth of Data, the network become __.
1.Fast
2.Bottleneck
3.Slow
4.SMART
Answer- 1. Fast

Q:5. Cloud Computing also known as _.
1.On-Demand Computing
2.Grid Computing
3.SMART Computing
4.Edge Computing
Answer 1. On-Demand Computing

Q:6. Which of the following is Cloud Platform by Amazon?
1.Azure
2.AWS
3.Cloudera

4.All of the above
Answer 2. AWS


Q:7. Which of the following is the deployment model?
1.Public
2.Private
3.Hybrid
4.All of the above
Answer: 4. All of the above

Q:8. _ will play an important role in simplifying cloud architecture.
1.Blockchain
2.IoT
3.Automation
4.None of the above
Answer: 3.Automation

Q:9. The cloud infrastructure is operated for the exclusive use of an organization.
1.Public
2.Private
3.Community
4.All of the above
Answer: 2. Private


Q:10. Which of the following is the most important area of concern in cloud computing?
1.Security
2.Storage
3.Scalability
4.None of the above
Answer: 1. Security


Q:11. How much carbon emission can be reduced by moving to cloud?
1.65%
2.88%
3.15%
4.50%
Answer: 2. 88%
Explanation New study finds that moving to AWS can help customers reduce the carbon
footprint of their
IT operations by up to 88%.

Q:20. AWS Outpost provides consistent __ experience.
1.Public
2.Hybrid
3.Isolated
4.virtual
Answer: 2. Hybrid
Explanation: AWS Outposts delivers a truly consistent hybrid experience by offering the
same hardware infrastructure, services, APIs, management, and operations on-premises as
in the cloud.

Q:21. The name of Google cloud is
1.AWS
2.Google Cloud Service
3.Azure
4.Android
Answer- 2. Google Cloud Service
Explanation- Google Cloud Platform (GCP), offered by Google, is a suite of cloud
computing services that runs on the same infrastructure that Google uses internally for its
end-user products, such as Google Search, Gmail, file storage, and YouTube.


Q:22. Point out the wrong statement :
1.Google’s App Engine platform is PaaS offering
2.The vendor is responsible for all the operational aspects of the service
3.Google’s App Engine platform is IaaS offering
4.None of the mentioned
Answer- 2.The vendor is responsible for all the operational aspects of the service
Explanation- The vendor is responsible for all the operational aspects of the service.


Q:23. In Google App Engine applications run in a secure sandboxed environment.
1.True
2.False
Answer- 1.True
Explanation- Google App Engine there are not any servers for you to take care of . …
Applications
run during a secure, sandboxed environment, allowing App Engine to distribute requests
across
multiple servers, and scaling servers to satisfy traffic demands.


Q:24. In App Engine application all resources are created in the region selected by
1.Google Cloud Service
2.Developer
3.Vendor
4.Third Party service provider
Answer- 2.Developer
Explanation- An App Engine app is made up of a single application resource that consists
of one or
more services.


Q:25. Which of the following serves as a PaaS vendor within Google App Engine system?
1.Google
2.Amazon
3.Microsoft
4.All of the above
Answer- 1.Google

Explanation- Serves as a PaaS vendor within Google App Engine system. Explanation:
Google offers many of its Web service applications to customers as part of this service
model.


Q:26. Does Google cloud support multi-cloud architecture?
1.True
2.False
Answer- 1.True
Explanation- Yes, it is true.


Q:27. Google cloud search is used for
1.Public search
2.Enterprise search for employees to quickly find company information
3.searching documents only outside the company
4.Google docs only
Answer- 2.Enterprise search for employees to quickly find company information
Explanation- Google Cloud Search allows employees of a company to search and retrieve
information, such as internal documents, database fields, and CRM data, from the
company’s internal data repositories.


Q:28. All Google Cloud Platform resources are associated with a project. (True Or False)
1.True
2.False
Answer- 1.True
Explanation- Yes, Google Cloud Platform resources are associated with a project.


Q:29. Google BigQuery Service is also a kind of Google cloud service
1.True
2.False
Answer- 1.True
Explanation- Yes, Google BigQuery Service is also a kind of Google cloud service.


Q:30. How does the pricing model work in the GCP cloud?
1.on the basis of usage time
2.on the basis of compute instance, network use, and storage
3.on the basis of storage only
4.None of the above
Answer- 2. on the basis of compute instance, network use, and storage
Explanation: In a subscription-based pricing model, customers are charged a flat monthly
rate. For partial months, the price is prorated.


Q:31. Which of the following is Cloud Platform by Microsoft?
1.AWS
2.GCP
3.Azure

4.Cloudera
Answer-3. Azure
Explanation: Start turning your ideas into Answers with Azure products and services.


Q:32. Denial of service attack is a potential attack for Azure
1.True
2.False
Answer-1.True
Explanation : Yes, Denial of service attack is a potential attack for Azure.

.Q:36. Most of the responsibilities are taken care by cloud service provider in which
model
1.IaaS
2.Paas
3.SaaS
Answer 3. SaaS
Explanation In a SaaS model, the provider is primarily responsible for the infrastructure
and software stack, as the user has less control over these components.

Q:37. The identity management is responsible for
1.Preventing unauthorized users
2.User role management
3.Controlling data access in cloud
4.All of the above
Answer: 4.All of the above

Q:38. In Azure AD, AD stands for
1.Access denial
2.Active Directory
3.Azure Database
4.None of the above
Answer: 2.Active Directory
Explanation: Azure Active Directory (Azure AD) is Microsoft’s enterprise cloud-based
identity and access management (IAM) Answer. Azure AD is the backbone of the Office 365
system, and it can sync with on-premise Active Directory and provide authentication to
other cloud-based systems.


Q:39. Which service in Azure is used to manage resources in Azure?
1.Application Insights
2.Azure Resource Manager
3.Azure Portal
4.Log analytics
Answer: 2. Azure Resource Manager
Explanation: Azure Resource Manager is the deployment and management service for
Azure. It provides a management layer that enables you to create, update, and delete
resources in your Azure account.


Q:40. Which of the following web applications can be deployed with Azure?
1.ASP.NET
2.PHP
3.WCF
4.All of the mentioned
Answer: 4. All of the mentioned
Explanation: ASP.NET, PHP and WCF can be used as web applications for Microsoft azure.


Q:41. A company wants to use cloud services in the future. What needs to be done first?
1.Ask the IT department to work out a plan to reduce capital expenses using cloud
services.
2.Analyze existing business processes and determine which of them can be realized
using cloud services.
3.Use cloud migration services to move their production workload into a managed cloud.
4.Ask the IT department to order multiple virtual machines from different cloud service

providers and test them for performance.
Answer: 4. Ask the IT department to order multiple virtual machines from different cloud
service providers and test them for performance.
Explanation: Cloud computing allows these companies to use world-class infrastructure
that companies will progressively adopt cloud computing in the future.


Q:42. Is IBM Watson a cloud application?
1.Yes
2.No
Answer: 1. Yes
Explanation : With Watson, you can bring AI tools and apps to your data wherever it reside.


Q:43. Which of these should a company consider before implementing cloud computing
technology?
1.Employee satisfaction
2.Potential cost reduction
3.Information sensitivity
4.All of the above
Answer: 4. All of the above
Explanation: A company implement cost reduction, information safe, company emp
future and
satisfaction.

Q:44. IBM Watson Personality Insights service take insights from
1.Social Media
2.Enterprise data
3.Digital communications
4.All of the above
Answer: 4. All of the above
Explanation: The IBM Watson Personality Insights service enables applications to derive
insights from social media, enterprise data, or other digital communications.


Q:45. Compute, Storage and Network services can be grouped together as what?
1.IaaS
2.PaaS
3.SaaS
4.None of the above
Answer: 1. IaaS
Explanation : “IaaS,” is a form of cloud computing that delivers fundamental compute,
network, and storage resources to consumers on-demand, over the internet.


Q:46. What is shown after login to IBM cloud site?
1.Resource List
2.Dashboard

3.Profile
4.None of the above
Answer: 2. Dashboard
Explanation: Dashboard is shown after login in IBM cloud site.


Q:47. The tool for personality insights in IBM cloud is
1.JSON
2.DevOps
3.IBM Watson
4.VMWare
12
Answer: 3. IBM Watson
Explanation: The IBM Watson Personality Insights service enables applications to derive
insights from social media, enterprise data, or other digital communication.


Q:48. Big Five personality characteristics are
1.Agreeableness, Conscientiousness, Value conscious, Physical Strength, Kindness
2.Agreeableness, Conscientiousness, Extraversion, Emotional range, Openness
3.Extraversion, Emotional range, Openness, Kindness, Social values
4.Conscientiousness, Extraversion, Emotional range, Kindness
Answer: 2. Agreeableness, Conscientiousness, Extraversion, Emotional range, Openness
Explanation: The five broad personality traits described by the theory are extraversion (also
often spelled extroversion), agreeableness, openness, conscientiousness, and neuroticism.


Q:49. Needs describe motivating factors that influence a person’s decision making
1.True
2.False
Answer: 1. True
Explanation: Yes, motivating factor that a person decision making.


Q:50. Personality Insights model includes __ characteristic needs.
1.10
2.6
3.12
4.40
Answer: 3. 12
Explanation: The model includes twelve characteristic needs. Values describe motivating
factors that
influence a person’s decision-making.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.