Laravel MCQ Online Quiz Questions 2022

Table of Contents

Laravel Multiple Choice Quiz| Laravel MCQ Quiz Questions and Answer| Laravel Online Quiz Questions

Laravel MCQ Quiz: Laravel ecommerce is a software product division of POFI technologies private limited. Laravel is a free and open-source PHP framework that provides a set of tools and resources to build modern PHP applications. We, have uploaded 30 Laravel MCQ Questions and answer are given below. Day by day practice these kind of questions it will really improve your skills. Candidates take this Laravel MCQ questions before participate your interview. Candidate those who are appearing for interview be prepared for interview. We have continuously update more general questions. Candidate try to solve this Laravel MCQ quiz questions by your own knowledge without looking answer. If you can practice lots of Laravel Multiple choice questions and answers daily. Candidate who are preparing for competitive exams and interview this below quiz is useful. At end of the page you will get Laravel PDF link. This is the great opportunity for candidates who searching Laravel MCQ questions.

Features of Laravel 

  • The Innovative Template Engine.
  • MVC Architecture Support through Built-In Functions.
  • Authorization Technique for Coding.
  • Eloquent Object Relational Mapping and Implementation.
  • Strong Application Security.
  • Artisan Tool for Automating Programming Tasks.

Laravel MCQ Online Quiz Questions 2022

1.Bootstrap directory in Laravel is used to__________

  1. Initialize a Laraval application
  2. Call laravel library functions
  3. Load laravel classes and models
  4. Load the configuration files

Answer: Initialize a Laraval application

2. How to create a controller in laravel by cmd?

  1. php artisan make:controller generate
  2. php artisan make: generate controller contoller_name
  3. php artisan make:controller –plain
  4. php artisan make:request controller_name create

Answer: php artisan make:controller –plain

3. Interpolation of variable in laravel done using

  1. {{}}
  2. compact
  3. helpers
  4. None

Answer: {{}}

4. Which command is used to start laravel server?

  1. php artisan project_name
  2. artisan start-server
  3. php artisan serve
  4. php artisan start php

Answer: php artisan serve

5. Which one Laravel command line interface?

  1. Composer
  2. Php artisan
  3. Git
  4.  CLI

Answer: Php artisan

6. Why does Laravel use the Blade Template Engine?

  1. As a template
  2. To simplify programming
  3. For the view in MVC
  4. For fun

Answer: For the view in MVC

7. View files in Laravel end in________–

  1. .blade.php
  2. .vue
  3. .blade
  4. .php

Answer: .blade.php

8. Which of the following function in Laravel checks that the desired table is exists in the database or not?

  1. hashTable()
  2. hasTab()
  3. hasTable()
  4. None

Answer: hasTable()

9. What is Laravel?

  1. Programming language
  2. PHP framework
  3. Code generator
  4. none of the above

Answer: PHP framework

10. Where do we need to set database connection in Laravel?

  1. Config.php
  2. Setting.php
  3. In seed files
  4. .ENV file

Answer: .ENV file

11. Where is the routing file located in Laravel ?

  1. urls/
  2. routes/
  3. vendors/
  4. app/Http/

Answer: routes/

12. How to set a session data in Laravel?

  1. $request->session()->put(‘key’, ‘value’);
  2. $request->db->session(‘key’, ‘value’);
  3. $request->session()->set(‘key’, ‘value’);
  4. none

Answer: $request->session()->put(‘key’, ‘value’);

13. How to check current laravel version install your system?

  1. php artisan check –version
  2. php artisan make –version
  3. php artisan –version
  4. none of the above

Answer: php artisan –version

14. For what do the .env is used?

  1. For running cron jobs
  2. For setting environment variables
  3. For tracking vendors
  4. None of These

Answer: For setting environment variables

15. How to get current action name in Laravel?

  1. request()->DB->getActionMethod()
  2. request()->route()->getActionMethod()
  3. request()->getActionMethod()
  4. none of the above

Answer: request()->route()->getActionMethod()

16. Which command is used to create migrations in Laravel?

  1. php artisan make:migration create_users_table
  2. php artisan migration create_users_table
  3. php artisan make:migrate create_users_table
  4. none

Answer: php artisan make:migration create_users_table

17. What does ORM stands for in laravel?

  1. object-related Modifier
  2. overloaded-relational Mapping
  3. object-Rotational Mechanisim
  4. object-relational Mapping

Answer: object-relational Mapping

18. Composer is a tool for ______ in PHP.

  1. Configuration
  2. Dependency management
  3. Interpolation
  4. None of the above

Answer: Dependency management

19. Which class is used in Laravel to handle exceptions?

  1. App\Exception\Handler
  2. App\Exceptions\Handler
  3. App\Exceptions\Handle
  4. None of above

Answer: App\Exceptions\Handler

20. When was Laravel first released?

  1. June 2011
  2. June 2007
  3. June 2009
  4. None

Answer: June 2011

21. After running “artisan down”, The project will show the maintenance page. What would be HTTP Status return Code?

  1. 298
  2. 503
  3. 400
  4. 254

Answer: 503

22. Where are all the Laravel Models stored at ?

  1. Inside Laravel database
  2. Within a server
  3. Main app directory
  4. None of the above

Answer: Main app directory

23. Which of the following methods are used in Database Migrations classes?

  1. run() and delete()
  2. save() and update()
  3. execute() and rollback()
  4. up() and down()

Answer: up() and down()

24. Who developed Laravel?

  1. James Gosling
  2. Rasmus Lerdorf
  3. Taylor Otwell
  4. Guido van Rossum

Answer: Taylor Otwell

25. What is the purpose of Laravel Blade Template Engine?

  1. Make things harder
  2. Increase workload for students
  3. Beautify Laravel
  4. Makes writing syntax easy and readable

Answer: Makes writing syntax easy and readable

26. What is the purpose of learning Web Programming?

  1. To install computer programs
  2. To create computer parts
  3. To design the computer outlook
  4. To talk to computers

Answer: To talk to computers

27. The vendor directory contains

  1. Assets
  2. Laravel Framework code
  3. Third-party code
  4. Configuration files

Answer: Third-party code

28. What type of way does Laravel use to get data from a database ?

  1. Eloquent ORM and Query Builder
  2. Eloquent ORM
  3. Query Builder
  4. None of the above

Answer: Eloquent ORM and Query Builder

29. Which one of the following command is used to create middleware in Laravel?

  1. php artisan make: middleware
  2. php arti make: middleware
  3. php artisan: middleware
  4. none of the above

Answer: php artisan make: middleware

30. What is Node JS?

  1. Different version of the normal JavaScript
  2. Special type of JavaScript language
  3. JavaScript runtime environment that executes JavaScript code
  4. None

Answer: JavaScript runtime environment that executes JavaScript code

Also Read:

Acids, Bases and Salts-MCQ

Amazon Quiz MCQ Type Questions

Accenture MCQ Model Question Paper For 2022

Accenture MCQ Quantitative Aptitude Questions And Answers

Accenture MCQ Aptitude Questions And Answers

Top 30 MCQs for Your Data Science Interviews

Data Science MCQs For Written Exam

Time and Work Aptitude MCQ Questions & Answers for Infosys,TCS,Wipro

Core Java Multiple Choice Questions With Answers 2022

Infosys Mcq types Aptitude Questions for 2022

Latest Wipro MCQ Placement Paper

TCS Ninja Programming MCQ Questions with Answers

Amazon Aptitude Questions and Answers 2022

Data Science MCQ Questions 2022