Data Science mcq types questions | data science mcq

Data Science Multiple Choice Questions on “Basics of Data Science”.

1. Raw data should be processed only one time.
a) True
b) False

Answer: b
Explanation: Raw data may only need to be processed once.

2. Point out the correct statement.
a) Raw data is original source of data
b) Preprocessed data is original source of data
c) Raw data is the data obtained after processing steps
d) None of the mentioned

Answer: a
Explanation: Accounting programs are prototypical examples of data processing applications.

3. Which of the following is performed by Data Scientist?
a) Define the question
b) Create reproducible code
c) Challenge results
d) All of the mentioned

Answer: d
Explanation: A data scientist is a job title for an employee or business intelligence (BI) consultant who excels at analyzing data, particularly large amounts of data.

4. Which of the following is the most important language for Data Science?
a) Java
b) Ruby
c) R
d) None of the mentioned

Answer: c
Explanation: R is free software for statistical computing and analysis.

5. Point out the wrong statement.
a) Merging concerns combining datasets on the same observations to produce a result with more variables
b) Data visualization is the organization of information according to preset specifications
c) Subsetting can be used to select and exclude variables and observations
d) All of the mentioned

Answer: b
Explanation: Data formatting is the organization of information according to preset specifications.

6. Which of the following approach should be used to ask Data Analysis question?
a) Find only one solution for particular problem
b) Find out the question which is to be answered
c) Find out answer from dataset without asking question
d) None of the mentioned

Answer: b
Explanation: Data analysis has multiple facets and approaches.

7. Which of the following is one of the key data science skills?
a) Statistics
b) Machine Learning
c) Data Visualization
d) All of the mentioned

Answer: d
Explanation: Data visualization is the presentation of data in a pictorial or graphical format.

8. Which of the following is a key characteristic of a hacker?
a) Afraid to say they don’t know the answer
b) Willing to find answers on their own
c) Not Willing to find answers on their own
d) All of the mentioned

Answer: b
Explanation: Hacker is an expert at programming and solving problems with a computer.

9. Which of the following is characteristic of Processed Data?
a) Data is not ready for analysis
b) All steps should be noted
c) Hard to use for data analysis
d) None of the mentioned

Answer: b
Explanation: Processing includes merging, summarizing and subsetting data.

Additional Reading

Also Read:

Acids, Bases and Salts-MCQ

Amazon Quiz MCQ Type Questions

Accenture MCQ Model Question Paper For 2022

Accenture MCQ Quantitative Aptitude Questions And Answers

Accenture MCQ Aptitude Questions And Answers

Top 30 MCQs for Your Data Science Interviews

Data Science MCQs For Written Exam

Time and Work Aptitude MCQ Questions & Answers for Infosys,TCS,Wipro

Core Java Multiple Choice Questions With Answers 2022

Infosys Mcq types Aptitude Questions for 2022

Latest Wipro MCQ Placement Paper

TCS Ninja Programming MCQ Questions with Answers

Amazon Aptitude Questions and Answers 2022

Data Science MCQ Questions 2022